Welcome
Welcome to refracta

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Grub not found

Ask your questions here.

Grub not found

Postby Jeffersonrc » Fri Feb 24, 2017 12:36 pm

After the installation of my iso, when I restart the computer of this error:
I'm using a different computer from i recorder the snapshot
Message error;
https://s31.postimg.org/i4mqey59n/downl ... 093152.png
Jeffersonrc
 
Posts: 15
Joined: Tue Feb 21, 2017 11:48 pm

Re: Grub not found

Postby fsmithred » Fri Feb 24, 2017 1:08 pm

Boot from the CD and check the installation error log. It will be in the user's home directory. You probably need to reinstall the bootloader.

You also might be able to boot the hard drive from the CD. There are two entries for that in the boot menu. If you can do that, you should just be able to run grub-install /dev/whatever to fix it.
User avatar
fsmithred
 
Posts: 2081
Joined: Wed Mar 09, 2011 9:13 pm

Re: Grub not found

Postby Jeffersonrc » Fri Feb 24, 2017 1:27 pm

Would have some configuration to use in refractasnap not to happen this?
I'll deliver it to friends ...
Jeffersonrc
 
Posts: 15
Joined: Tue Feb 21, 2017 11:48 pm

Re: Grub not found

Postby fsmithred » Fri Feb 24, 2017 1:38 pm

I don't know any options in refractasnapshot that would cause that problem. What options did you use? What install options did you use? Please describe in detail what you did.
User avatar
fsmithred
 
Posts: 2081
Joined: Wed Mar 09, 2011 9:13 pm

Re: Grub not found

Postby Jeffersonrc » Fri Feb 24, 2017 2:11 pm

I left everything in standard mode! How come?
I did not disable anything.
Jeffersonrc
 
Posts: 15
Joined: Tue Feb 21, 2017 11:48 pm

Re: Grub not found

Postby fsmithred » Fri Feb 24, 2017 5:02 pm

It looks like there was a problem during grub-install. It's possible that the answer is in the error log.

Did you try booting the hard drive from the live media?

You did simple install or expert install? Where did you tell it to install grub?
User avatar
fsmithred
 
Posts: 2081
Joined: Wed Mar 09, 2011 9:13 pm

Re: Grub not found

Postby fsmithred » Wed Mar 08, 2017 3:02 pm

Boot from the install media.
At the boot menu, scroll down to "Boot hard disk" and see if you can boot.
If that does not work, do it again, but choose "Boot hard disk (old way)".
Let us know what happens.
User avatar
fsmithred
 
Posts: 2081
Joined: Wed Mar 09, 2011 9:13 pm


Return to Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron
suspicion-preferred